• Avanavero bewoners
  • Avanavero uitzicht op de rivier
  • Avanavero gezellig samen
  • Avanavero stroomversnelling
  • Avanavero stroomversnellingen
  • Avanavero rots tekening

Avanavero jungle

Aantal dagen: 
5
Prijs per persoon: 
Euro 450,-

Voor natuur en spanning in het Surinaamse oerwoud kiest u voor de Avanavero jungle tour van Tourbox Suriname. Bij de Avanavero jungle tour maken we een spannende jeeptour dwars door het Surinaamse oerwoud en rijden we naar de grens van Suriname en Guyana. Deze Avanavero jungle tour is een waar spektakel dankzij de geringe bevolking en veel wildlife.

 

De Avanavero jungle tour

De Avanavero jungle tour duurt vijf dagen. Elke dag beleeft u iets leuks. Het programma van de  Avanavero jungle tour ziet er als volgt uit:

 

Dag 1 van de Avanavero jungle tour: Ams kreek

De eerste dag van de Avanavero jungle tour vertrekken we vanuit Paramaribo en rijden we langs het vliegveld naar het zuidwesten van Suriname. Ter hoogte van de luchthaven rijden we op de onverharde bosontsluitingswegen richting Apoera. U ziet onderweg drie Indianendorpen, namelijk Pikin Saron, Alfonsdorp en Jozefdorp. We komen tijdens de rit naar Apoera van de Avanavero jungle tour ook een Marrondorp, genaamd Witagron, tegen. De eerste nacht blijven we bij de van Ams kreek. U kunt heerlijk afkoelen in de stroomversnelling van de kreek. De nacht brengen we door in een hangmattenkampje.

 

Dag 2 van de Avanavero jungle tour: Avontuur

Na een spannende nacht in het Surinaamse oerwoud pakken we weer in en rijden we tijdens deze tour verder in de jungle, richting Avanavero. Aangezien deze route niet zo vaak wordt gebruikt, komen we onderweg omgevallen bomen tegen, die we met een kettingzaag zullen omzagen om weer verder te kunnen. Er komen hier weinig mensen, dus de kans om bij dit gedeelte van de Avanavero jungle tour dieren te zien is zeer groot. Tegen het einde van de ochtend komen we aan bij de Kabalebo rivier. Hier steken we per boot over naar het Wanawiro eiland waar we de komende twee nachten in de lodge zullen overnachten. Deze plek is voorzien van comfortabele bedden met klamboe en gedeelde sanitaire voorzieningen. Ter plekke kunt u in het water genieten bij de Avanavero vallen. Bij een gunstige waterstand, kunnen we tijdens de Avanavero jungle tour eeuwenoude petrogliefen bekijken. De avond wordt spannend: we zoeken naar wilde dieren die ‘s nachts actief zijn en ons pad kunnen kruisen zoals slangen en kaaimannen.

 

Dag 3 van de Avanavero jungle tour: Bergbeklimmen

Na het ontbijt vertrekken we op de derde dag voor een stevige wandeling. Ook beklimmen we tijdens deze jungle tour de Avanaveroberg. Op de top van de berg staat een oude telefoonmast. Deze is een overblijfsel van de vele activiteiten die in dit gebied plaatsvonden in de jaren zeventig. Na het klimmen rusten we uit en genieten we van de rust en het prachtige uitzicht. We dalen via de andere kant de berg af en worden teruggebracht naar de rivier, waar u later in de middag kunt zwemmen. U kunt op deze plek van de Avanavero jungle tour ook relaxen en vissen.

 

Dag 4 van de Avanavero jungle tour: Ontspannen

De vierde dag nemen we het rustig aan en genieten we van de omgeving. In de middag verlaten we de lodge en rijden we terug in de richting van Apoera. In dit stadje dat van origine een Indiaans dorpje is, kunt u rondkijken. Tegen het eind van de middag verlaten we Apoera en gaan we richting Blanche Marie. Een gedeelte van de rit van de Avanavero jungle tour zal in het donker plaatsvinden om meer wilde dieren te kunnen spotten. In het donker komen we aan op Blanche Marie waar we in hangmatten overnachten.

 

Dag 5 van de Avanavero jungle tour: Watervallen

Wanneer u wakker wordt ziet u een geheel nieuwe omgeving, omdat in het donker niet veel van de plek zichtbaar is. Na het ontbijt maken we een wandeling naar de watervallen. De wandeling duurt ongeveer een kwartier. Eenmaal aangekomen kunt u lekker baden onder de watervallen. Tegen het eind van de ochtend vertrekken we weer richting Paramaribo, waar we aan het begin van de avond arriveren.

 

De Avanavero jungle tour is inclusief: overnachtingen, transport, gids, maaltijden, dranken en activiteiten.

 

Het volgende neemt u zelf mee naar de Avanavero jungle tour: zonnebrand, zwemkleding, warme kleding, schoenen met goed profiel, zaklamp, muggenspray, fotocamera, handdoek en toiletspullen.